KALE SERAMİK-TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) AR-GE VE TEKNOLOJİ PROJE PAZARI

Etkinlik Tarihçesi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB), Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi'nin katılımlarıyla 19 Nisan 2012 tarihinde kurulmuştur. Ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2018 yılında katılımcı üye olarak bu oluşumun içinde yer almıştır. Trakya Üniversiteler Birliği kapsamında üye üniversiteler arasında; ortak yüksek lisans, doktora, uzaktan eğitim protokollerinin oluşturulmasında, kütüphane ve araştırma laboratuvarlarının ortak kullanımında, akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda ve Ar-Ge proje çalışmalarında iş birliği yapılmaktadır.

09.12.2016 tarihinde 10. Üst Kurul 7. Madde kapsamında kararlaştırılan Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı ile ilgili olarak Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde bir platform oluşturularak Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğinin sağlanması ve sanayinin ihtiyaç duyduğu projelerin ticarileştirilmesi hedeflenmektedir. Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı’na sadece, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan Bandırma Onyedi Eylül, Çanakkale Onsekiz Mart, Kırklareli, Namık Kemal ve Trakya Üniversitelerinde çalışan veya öğrenim gören araştırmacı ve öğrencilerle bu illerde faaliyet gösteren sanayicilerin katılımı kabul edilirken, başvurular; mühendislik ve temel bilimler, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler ile teknik bilimler alanlarını kapsamaktadır.

Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı etkinliğinin ilki 7-8 Kasım 2017 tarihlerinde Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Başvuran 50 proje içerisinde hakem süreci ile birlikte yapılan değerlendirmelerde finale kalan 5 proje ödüllendirildi. TÜB bünyesinde gerçekleştirilen Proje Pazarı ve Proje Günleri etkinliklerinde sunulan projelerin özetlerini içeren “Araştırma Proje Sunumları Proje Özetleri Kitabı” 2017 yılı Kasım ayında yayımlanmıştır.

Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Pazarı etkinliğinin ikincisi 12.12.2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi tarafından, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, başvuran 37 proje içerisinde yapılan değerlendirmeler sonucunda finale kalan 5 proje ödüllendirilmiştir.

11.12.2019 tarihinde üçüncüsü düzenlenen 3.Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşmiştir. Başvuran 55 proje içerisinde yapılan değerlendirmeler sonucunda finale kalan 5 proje ödüllendirildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “Kale Seramik-TÜB Ar-ge ve Teknoloji Proje Pazarı” etkinliğinin 18/05/2023 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde ve KALE SERAMİK ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecektir. “Kale Seramik-TÜB Ar-ge ve Teknoloji Proje Pazarı bu yıl Akademisyen-Girişimci ve Öğrenci katılımına açık olmak üzere, Mühendislik, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri, Temel Bilimler ve Teknik Bilimler olmak üzere toplam 5 alanda proje kabul edecektir. Kale Seramik-TÜB Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı’na sadece, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan Bandırma Onyedi Eylül, Çanakkale Onsekiz Mart, Kırklareli, Tekirdağ Namık Kemal ve Trakya Üniversitelerinde çalışan veya öğrenim gören araştırmacı ve öğrencilerle bu illerde ve Bandırma İlçesinde faaliyet gösteren girişimcilerin katılımı kabul edilecektir.