Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
KALE SERAMİK-TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) AR-GE VE TEKNOLOJİ PROJE PAZARI

Katılım Koşulları

KATILIM KOŞULLARI

  1. Kale Seramik-TÜB Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarına katılım ücretsizdir.
  2. Bir katılımcı, etkinliğe en fazla 3 proje ile başvurabilir.
  3. Proje önerilerinde bir katılımcı sadece tek bir proje için yönetici olabilir ve en fazla 3 projede bulunabilir.
  4. Proje önerileri Türkçe olarak kabul edilecektir.
  5. Daha önce düzenlenen Proje Pazarları ve benzeri diğer etkinliklerde sunulan projeler ve  herhangi bir fon kuruluşunca desteklenen projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  6. Kale Seramik-TÜB Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı etkinliğine sadece, Trakya Üniversiteler Birliği Üyeleri olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesindeki araştırmacılar veya öğrenciler (önlisans, lisans, lisansüstü) ve Çanakkale, Kırklareli, Edirne veya Tekirdağ illerinde ve Bandırma İlçesinde faaliyet gösteren girişimcilerin katılımı kabul edilecektir.
  7. Proje önerileri, Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Temel Bilimler, Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler kategorileri kapsamında oluşturulacaktır. Bu sene gerçekleştirilecek olan Proje Pazarı, teknolojik ve Ar-Ge yönü kuvvetli tüm projelere açıktır.
  8. Proje Pazarına akademisyenler, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler, girişimciler, profesyonel olarak bu işle ilgilenenler, profesyonel şirketlerde çalışanlar bireysel ve ekip katılımı sağlayabilir. Ekip katılımlarında, bir kişi proje yürütücüsü olarak gerekli başvuruyu yapmalı, proje ekibinin kimlerden oluştuğunu forma girmelidir.
  9. Proje Pazarını düzenleyen kurum ve kuruluşlar sergilenen tüm proje önerilerini yayımlamak, arşivlemek ve yurtiçi ve yurtdışında sergilemek haklarına süresiz sahip olacaktır.
  10. Proje Pazarını düzenleyen kurum ve kuruluşlar, Proje Pazarı Etkinliği’ ne katılan ve ödül alan proje önerilerini kurumsal kimlik çalışmalarının bir parçası olarak, Proje Pazarını düzenleyen kurum ve kuruluşları temsil edecek her türlü basılı materyal ve dijital ortamda, medya ve reklam çalışmaları ile promosyon ürünleri, kırtasiye malzemeleri, antetli kağıt, faks, pankart ve benzeri ortam ve faaliyetlerde kullanılıp çoğaltılabilecektir. Bu bağlamda, katılımcı ödül dışında herhangi bir telif hakkı talep edemeyecektir.
  11. Etkinliğe katılan proje önerilerinin özgün olmaması, piyasaya sunulmuş veya benzer yarışmaya katılmış olmasından doğacak yasal sorumluluklar, Proje Pazarını düzenleyen kurum ve kuruluşları bağlamaz. Tüm sorumluluk katılımcıya aittir. Bu gibi durumlarda, gerekli tespitler sonrasında, yarışmanın ödülü iptal edilerek, kendisine verilenler geri alınır.
  12. “Proje Pazarı Yazım Kılavuzu” ve “Katılım Koşulları"na uygun olmayan proje önerileri “Değerlendirme Kurulu” değerlendirmesine sunulmayacaktır.
  13. TÜB-Kale Seramik Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı’na katılanlar, “TÜB-Kale Seramik Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı Etkinliği Hakkında Açıklamalar” başlığı altında belirtilen koşulları kabul etmiş sayılırlar.
  14. Kale Seramik-TÜB Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı, proje önerileri http://projepazari.comu.edu.tr  sitesinde yer alan “BAŞVURU” butonunda açılan forma yüklenen “Word” dosyası olarak kabul edilecektir.
  15. Proje Yürütücüsü ve proje önerileri kayıtlarının güncelliğinden kendisi sorumludur. Kayıt bilgilerinin eksikliğinden veya farklılığından doğabilecek durumlarda, sorumluluk proje yürütücüsüne aittir.
  16. Proje Önerisi Açıklamaları: Maksimum 5 A4 sayfasını aşmayacak şekilde “Word” dosyası olarak sisteme yüklenecektir. “Word” dosyası kuralları için ayrıca “Proje Pazarı Yazım Kılavuzu” incelenmelidir.
  17. Proje önerisi kabul edilen ve yapılan değerlendirmede ilk 30’a giren katılımcılar, proje pazarının gerçekleştirileceği 18 Mayıs 2023 günü poster yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış posterlerini ve varsa proje prototiplerini alana getirmek zorundadırlar.
  18. Sisteme yüklenen maksimum 5 sayfalık proje önerileri elektronik olarak yayınlanacak olan kitapta yer alacaktır.
  19. Proje önerilerinin ve katılım taahhütnamelerinin en geç 7 Nisan 2023 Cuma  mesai saat 23:59’a kadar http://projepazari.comu.edu.tr  sitesinde yer alan “BAŞVURU” butonunda açılan forma adresine yüklenmesi gerekmektedir.
  20. Poster Sunumu: Proje önerisi açıklama dosyasının hazırlanmasından sonra sergilenmek üzere proje önerisine ait Poster Sunumu da sisteme yüklenecektir. Poster sunumu PDF formatında, 1 sayfayı ve 10 MB’ı aşmayacak şekilde, 70*110 cm boyutlarında ve dikey olarak, “Poster Hazırlama Kuralları”na uygun bir biçimde hazırlanmalıdır. Ayrıca proje önerisine dair açıklamaların yanı sıra proje bütçe ve süresi de postere mutlaka eklenmelidir. POSTERLER SADECE DEĞERLENDİRME SONUCUNDA İLK 30’A GİREN PROJELERDEN TALEP EDİLECEKTİR.
  21. Poster sunumları, İlk 30’a kalan katılımcılar tarafından dikey olarak (70 cm x 110 cm) ebatlarında hazırlanacaktır. Posterler, Düzenleme Kurulu tarafından bastırılarak etkinlik gününde fuaye alanında ilgili poster numarasının olduğu yere yerleştirilecektir.
  22. Poster sunumları, etkinlik boyunca fuaye alanında kalacaktır.
  23. Proje sahiplerinden en az birinin projenin başında sergi sırasında hazır bulunması gerekmektedir.
  24. Proje Pazarı Yürütme Kurulu, etkinlikle ilgili konulara ilişkin değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  25. Proje değerlendirmeleri "Değerlendirme Kuralları"na uygun olarak "Değerlendirme Formu"nda yer alan kriteler kapsamında gerçekleştirilecektir.
  26. Proje Pazarı’na katılanlar, “Katılım Koşulları” başlığı altında belirtilen tüm koşulları kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar.
  27. Proje önerisi yüklemeye dair her türlü sorunlarınız için projepazaricomu.edu.tr adresine sorularınızı yöneltebilirsiniz.