Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
KALE SERAMİK-TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) AR-GE VE TEKNOLOJİ PROJE PAZARI

Fikri Mülkiyet

FİKRİ MÜLKİYET

 

  1. Destek alan proje yürütücüleri, ilgili projelerinin bilgi çoğaltımı için gerçekleştirecekleri her türlü faaliyette(Akademik makale, kongre bildirisi vb.), çalışmalarının Kale Seramik-TÜB Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı etkinliği çerçevesinde Kale Seramik ve Trakya Üniversiteler Birliği tarafından desteklendiğini belirtmek zorundadır.
  2. Kale Seramik ve Trakya Üniversiteler Birliği üyeleri, Proje Pazarı’na katılan projelerden uygun gördüklerinin sergilenmesi amacıyla, bir ya da birden çok sayıda kopyasını üretebilir ve bu modelleri proje veya fikir sahibi adına geçici ya da sürekli olarak sergileyebilir. Bu halde Proje Pazarı’na katılanlar, seçilen eserin Kale Seramik ve Trakya Üniversiteler Birliği üyelerine ticarileştirilmeden ve proje ve fikir sahibinin diğer tasarruf yetkisini ortadan kaldırmadan, süresiz olarak tam kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince Proje Pazarı’na gönderdiği proje veya fikrin çoğaltma, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Kale Seramik ve Trakya Üniversiteler Birliği üyelerine tam lisans/yetki verdiğini kabul eder.
  3. Proje Pazarına katılan projelerden çıkacak patent, faydalı model, tasarım vb. fikri hak sahipliği  6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nda belirtilen koşullar saklı kalmak üzere proje ekibinde yer alan kişilere aittir.
  4. Proje Pazarına projelerini gönderen katılımcılar gönderdikleri projelerinde söz konusu olabilecek fikri ve sınai hak kayıplarından Kale Seramik ve Trakya Üniversiteler Birliği üyelerini sorumlu tutmayacağını kabul etmiş sayılır.
  5. Proje Pazarına başvurulan projeler arasında olası fikri hakların tespit edilmesi halinde Proje Pazarı Düzenleme Kurulu tarafından ilgi proje yürütücüsüne konu hakkında bilgilendirme yapılacaktır.