KALE SERAMİK-TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) AR-GE VE TEKNOLOJİ PROJE PAZARI

Poster Kuralları

2. Proje Pazarı’nda nihai değerlendirme aşamasında yer alacak olan proje sahiplerinin posterlerini aşağıdaki esaslara göre hazırlayarak 16 Nisan 2019 Salı günü saat 15.00’e kadar pdf formatında projepazari@comu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Bu tarihten sonra gönderilen poster dosyaları kabul edilmeyecektir.

2. Proje Pazarı Poster Kuralları

• Posterin boyutları 70 (yatay) x 110 (düşey) cm ve posterler tek parça halinde olmalıdır.
  • Posterin en üst kısmı 70 (yatay) x 10 (düşey) cm boyutlarında boşluk bırakılmalıdır. (BU ALAN DAHA SONRA PROJE KOORDİNASYON MERKEZİ TARAFINDAN TASARLANACAK STANDART ŞERİT EKLENECEKTİR).
  • Poster sayfasının üst, alt, sağ ve sol kenarlarından 2 cm boşluk bırakılmalıdır.
  • Proje numarasının yazılabilmesi için posterin sağ üst köşesine 8 x 4 cm ölçülerinde yatay dikdörtgen şeklinde boşluk bırakılmalıdır.
  • Posterlerde tüm yazılar, okunması kolay olan bir yazı stili kullanılarak verilmelidir.
  •  Posterin başlığı 60 punto ve koyu (bold) olarak yazılmalı ve başlığın iki satırı geçmemesine özen gösterilmelidir.
  • Proje ekibi isimleri ve iletişim adresleri için 20 punto ve koyu (bold) yazılmalıdır.
  • Metinde bölüm başlıkları 24 punto ve koyu olarak, diğer bölümler için 16-18 punto büyüklüğünde harfler kullanılmalıdır.
  • Posterlerde;

Projenin Konusu ve Amacı,

Projenin Uygulama Alanları ve Hedef Grubu

Materyal, Metod Ve Yöntem

Proje Süresi

Proje Bütçesi

Araştırma Bulguları ve Beklenen Sonuçlar

belirtilmelidir.

• Poster hazırlamada renk sınırlaması olmayıp, görselliği arttırıcı renkli şekil ve fotoğrafların  kullanılmasına ağırlık verilmelidir. Şekillerde karakterlerin kolaylıkla okunabilmeleri için uygun boyutta karakterler kullanılmalı ve tüm şekillerde aynı karakterler tercih edilmelidir. Şekiller, uzaktan kolay görülebilecek boyutlarda verilmelidir.